"Alt bliver bedre med mohair"

Mohair yarn in rose, beige and yellow colors

Hvis jeg skulle lave en top 3 over garner jeg elsker - dem man altid lige skal over og røre ved i garnbutikken - så ligger Silk Mohair garn helt sikkert på førstepladsen. Jeg elsker mohair. Det er blødt og "fluffy" – jeg elsker at strikke det med som en følgetråd, som enkel tråd eller endnu bedre – dobbelt mohair! Dobbelt op på lækkerhed. Og så findes det i så mange lækre farver. Mohairgarner er rigtig gode til at tage imod farver, derfor kan man lave dem i så flotte og kraftige farver.

En af vores bedst-sælgende designs er Fluffy Fluffy Sweater, som strikkes i 2 tråde mohair og en glimmer stribe til at kaste glimmer på hverdagen. Den farveversion som jeg skal strikke Fluffy Fluffy i næste gang er Karry (Isagers farve 63), kobber glimmertråd og striber i hvid, rosa og gul.

Isager Silk Mohair in Nature

Tilbage til mohairen. Den bliver omtalt som en diamant fiber eller en luksus fiber. Ligesom cashmere, angora og silke. Så der er ikke noget at sige til at vi elsker den.

Mohairen kommer fra Angoragederne. De stammer fra Tyrkiet – fra Angoradalen. Gennem tiden er de blevet udbredt til hele verden. I dag bliver mohair produceret i Sydamerika, Sydafrika, USA og Tyrkiet. En angoraged producerer 5-8 kg uld om året, så jeg synes vi skal overveje at have en angoraged gående herude hos Önling.

Der er ret mange smarte egenskaber ved mohair. Men noget af det, der er virkelig smart er at den har de samme superevner som silke - mohair er kølig, når det er varmt og varm når det er koldt.

Og så filter den heller ikke så nemt som almindelig uld. De "skæl" der sidder rundt om uldfiberen, som er dem der gør at uld filter, er ikke så udviklede på angorageden og filter derfor ikke så nemt. Man skal dog stadig vaske sin mohair forsigtigt.

Hos Önling har vi flere slags mohair - vi har vores helt egen silk mohair, kaldet Önling No 10, som er let, skøn og delikat. Den køber vi hos et familie-ejet spinderi i Italien, hvor vi selv er med til at udvikle farverne. Derudover sælger vi Isagers silk mohair, som er lidt langhåret. Sidst, men ikke mindst, forhandler vi silk mohair fra Mohair by Canard (kaldet Brushed Lace), i en lang række flotte, douche nuancer.  Mohair by Canard er ligesom Önling meget dedikeret til bæredygtighed, og de har et samarbejde med en non-profit organisation, der sikrer at geder og bønder har de bedste vilkår, når de producerer vores luksus.

Da vi lavede Fluffy Fluffy Sweateren ville vi gerne lave en bluse, der er let og luftig og som bruger de mange lækre farver, der er i mohair. Ligesom alt bliver bedre med mohair, så bliver alt også lidt mere festligt med glimmer og vi elsker glimmer garnet Shiny fra Krea Deluxe.

Mohair and glitter in Fluffy Fluffy sweater

De senenste designs, som vi har udviklet i Mohair er Molly Mohair Tee og Chunky t-shirt på pind 10. De er begge tænkt som lette toppe, som kan bruges både forår, sommer og ind i efteråret, da silk mohair'en giver dem en skøn lethed, men samtidig også varme nok, til at de kan bruges i de lumske forårs- og efterårsmåneder. 

Molly Mohair Tee

Molly Mohair Tee er en farverig t-shirt – en skøn og let tilgængelig raglan top med glade striber. Den strikkes i 2 tråde mohair - i Önling No 10 - og er, som beskrevet ovenfor en skøn og let sag, som er god det meste af året.

Molly Mohair t-shirt med flotte striber

Chunky t-shirt med pufærmer

Chunky t-shirt er en trendy, kortærmet top med pufærmer. Den strikkes i min nye favorit kombination, 2 tråde No 12 og 2 tråde No 10 strikket sammen. Du kan både købe løsopskriften og garnkit til Chunky t-shirt hos Önling.

Dennne t-shirt er på en og samme tid, luksuriøs, let og fluffy - og det er samtidig let at kontrollere de 4 tråde garn. Jeg forestiller mig også Chunky t-shirt strikket i flotte håndfarvede garnrester, i skønne, delikate pastelfarver, i pangfarver, som står godt til solbrændt hud.....der er ingen ende på variationsmulighederne.

Strikke t-shirt med flotte pufærmer

Dette var bare et udpluk af mine favoritter, vi har selvfølgelig mange flere strikkeopskrifter med silk mohair ;-) Følg os på Instagram og evt på flg hashtags #fluffysweater #mollymohairtee, #chunkytshirt - eller tilmeld dig vores community på Facebook. hvis du vil følge med i vores eksisterende og nye designs.

Katrine Hannibal, Chefdesigner hos Önling