Da Helga Isager gæstede Önling

Da Helga Isager gæstede Önling

For godt fjorten dage siden havde vi en inspirerende aften med Helga Isager i vores showroom her i Søborg sammen med en masse søde kunder. Anledningen var Helga Isagers nyeste bogudgivelse af Stitches, der indeholder lækre designs med smukke detaljer. I dag har vi givet vores egen Mette Lundstad ordet. Hun er fan af Helga, og her fortæller hun om mødet med designeren og sin fascination af Helga Isagers design.  

Kender I det, at man møder sine idoler, og så er de bare mega søde, og man går hjem med en skøn følelse i hele kroppen? Og når dét idol tilmed er strikdesigner, så går man også hjem med en masse ny strikkeviden og -inspiration.

Pige i strikket hue og sweater fra Stitches af Helga Isager

Røg direkte i toppen af min strikkeliste 

Jeg er vild med Helga Isagers nye bog Stitches, som kom på markedet i marts måned, og efter jeg har prøvet de forskellige modeller fra bogen, er jeg helt syg for at strikke dem alle sammen – især er jeg vild med modellerne Hazy og Windy, som begge er røget op i toppen af min strikkeliste.

Hazy er strikket i Silk Mohair og Bomulin fra Isager – en skøn kombination, som giver en lidt tung jakke. Dét havde jeg ikke forestillet mig, da jeg så Hazy i bogen, og derfor er det skønt at få lov at prøve de enkelte designs på egen krop, før man giver sig i kast med projektet.

Og så er der Windy, det er sådan en sweater, man skal have med i sommerhus. Den er lidt længere bagpå og har flotte patentstrikkede ærmer.

Strikkede modeller af Helga Isager hænger

Mine tanker vandrer mod Japan

Jeg synes altid, man har kunnet se Japan i Helgas designs, og det synes jeg bestemt også, man kan i modellerne i Stitches. Det er enkeltheden, minimalismen og hendes farvevalg, som får mine tanker på Japan-vandring. Fokus i bogen er også på detaljen; de enkle sting, broderiet og finurlige teknikker. 

En bid af Helgas personlighed 

Én sag er at ”møde” de opstrikkede modeller fra en af sine yndlingsstrikdesignere i virkeligheden – jeg glemmer eksempelvis aldrig, da jeg så Helga Isagers berømte model Bodil oppe i Isagers butik i Tværsted – det var ærlig talt lidt ligesom at møde en kendt person :-)

Men noget andet er at møde designeren bag, som jeg endnu engang fik mulighed for til vores workshop her hos Önling. Helga Isager er sød, smilende og nærværende, og en aften i hendes selskab er en fornøjelse. Altid. Både fordi hun fortæller, hvordan hendes designs er blevet til og om tankerne bag, men også fordi hun giver et stykke af sin personlighed.

Det er dét, en dygtig fortæller kan.

Helga Isager fortæller om hendes nyeste design på foredrag hos Önling

Vi fik alle lov at give os i kast med forskellige strikkeprøver og sting, så vi kunne prøve teknikken af, før vi gav os i kast med hver vores yndlingsmodel.

En aften fyldt med god inspiration, nærvær og søde mennesker!

Jeg glæder mig allerede til at møde Helga Isager igen.

af Mette Lundstad, strikkegal Knit Wear designer og Event Planner hos Önling 

Du kan finde Helga Isagers bog Stitches her og strikkekits til alle bogens modeller her