Da vi fik klude på hjernen

Da vi fik klude på hjernen

I dag er forsalget startet til vores spritnye bog Vores yndlingsklude, som Katrine har skrevet sammen med Signe fra Plummum. Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi endelig rykker et skridt videre den egentlige udgivelse, som falder den 20. september, når Fanø Strikkefestival endnu engang åbner dørene.

Vi tager dig med behind the scenes i processen fra spæd idé til færdig bog. Det er en sød og sjov historie, der ligger til grund for bogen, synes vi selv.

Katrine Hannibal og Signe har skrevet Vores Yndlingsklude

Katrine har allerede udgivet fire bøger før nemlig Yndlingsstrik 1, 2, 3 og 4men det er Signes første af slagsen. Signe har altid – så længe hun husker – gerne villet udgive bøger (også før hun blev strikker). At Signes første bogudgivelse og Katrines femte skulle ende med at blive en kludebog. Ja, det var lidt tilfældigt. De greb en mulighed og en chance, der pludselig lå for fødderne af dem. 

Fra spæd idé

Det hele startede under et toiletbesøg (ha!) en kølig decembermorgen i 2018. Yes, den er god nok – på toilettet. Signe havde – blandt andet inspireret af Katrines vanvittigt pæne samling – sat sig selv det mål at ville strikke 20 klude, før 2019 var omme, men uden et konkret mål vidste hun, at det ikke blev en realitet. Derfor postede hun straks sin ambition på Instagram (ja, altså mens hun sad og tissede ;)) med et billede af den første og eneste klud, hun nogensinde havde strikket under hashtagget #20kludei2019. I teksten til billedet stod: Jeg har et ydmygt nytårsforsæt på kreafronten. Jeg skal lave en bunke med 20 klude strikket af mig, før 2019 er omme (med det antal er der stadig plads til andre projekter). Ikke fordi klude er specielt sjove at give sig i kast med, men fordi de pynter i mit køkken OG er en mere bæredygtig løsning end de fleste andre af slagsen. Vil I være med? #20kludei2019

Pludselig væltede det ind med positive kommentarer fra strikkere og hæklere fra nær og fjern, der gerne ville være med på udfordringen. Over de næste par måneder kom der også en lind strøm af spørgsmål fra folk, der gerne ville have tips til gode opskrifter. Samtidig observerede vi, at ligeså̊ mange allerede havde deres egne yndlingsopskrifter på klude.

Vores yndlingsklude indeholder 20 strikkeopskrifter på smukke klude

Hvis du elsker at strikke klude, så er her en fin pin til din strikketaske

”Vi laver en designkonkurrence”

Katrine var lynhurtig med en god idé. Hun ringede til Signe en formiddag fra hendes smukke sommerhus syd for Skagen. ”Vi laver en designkonkurrence”, sagde hun; ”Folk skal sende os deres yndlingsklude og et par ord, der beskriver tankerne bag kluden, og så udvælger vi de smukkeste klude og samler dem i et lækkert hæfte til de søde kunder…” Og således fra hæfte til bog. Vi fik kort tid efter Turbine i ryggen, og så gik processen ellers i gang.

Vores ambition var at skabe en unik og repræsentativ samling af alle de klude, der har bragt glæde og været et nyttigt redskab i mange hjem gennem mange år. Vi opfordrede jer dygtige strikkere og hæklere derude til at sende os netop jeres favoritklud med et par ord om historien bag. Det gjorde I, og mange tusinder tak for det! Uden jeres indsats, var idéen faldet til jorden.

Et hav af klude ramte vores postkasse gennem flere måneder, og sammen udvalgte Katrine og Signe nøje en smuk samling klude.

Men er der ikke allerede mange kludebøger på markedet?

Jo, ganske vist, men vi synes, at vores bog adskiller sig ved netop at være en samling af vores allesammens favoritklude, der uden undtagelse indeholder en smuk, sød, sjov eller personlig historie. Klude, som allerede har været et nyttigt redskab i mange hjem gennem mange år.

Desuden var det vigtigt for os, at bogen også indeholdt mere end en række kludeopskrifter, og derfor er den krydret med vores personlige strikkehistorier, vores take på det bæredygtige aspekt ved selv at lave sine klude, vores allerbedste kludetips OG så får du ikke mindst to syguides på en lækker strikketaske – og strikkekurv, som vi har designet specielt bogen. De er perfekte til dit kludestrikketøj både hjemme og på farten (eller til et hvilket som helst andet strikketøj).

Det var ligeledes vigtigt for os at skabe en smuk bog med lækre farver, fine billeder og et skarpt grafisk udtryk. En af de bøger, som godt må ligge og flyde en stund på sofabordet hjemme i stuen, fordi den pynter.

Vi håber, at Vores yndlingsklude vil blive bogen, du tager frem år efter år, når du skal strikke eller hækle nye klude til hjemmet, bogen du giver i gave til dine kære, og bogen du bare bladrer igennem i ny og næ for fin inspiration.

Kærligst Katrine og Signe

I dag kan du forudbestille bogen – både som fysisk eksemplar og som e-bog, og vi sender begge dele til dig efter bogens udgivelse den 20. september. 

Vi har også sammensæt to ultralækre boxe til dig som du kan forudbestille, hvor du får stor værdi for pengene. Du får nemlig både bogen Vores yndlingsklude, garn til kludene, en specialdesignet tote-bag og pin til en lækker lækker pris.

Vi har sammensat to forskellige boxe; en lille og en stor, som du finder her.

Vores kludestrikkebox lille

Strikketote fra Önling

Vores kludestrikkebox stor 

Strikkebox til Vores yndlingsklude

Find alle vores kludeprodukter samlet her.