En hyldest til flotte, fantastiske Fanø Strikkefestival

En hyldest til flotte, fantastiske Fanø Strikkefestival

En hyldest til flotte, fantastiske Fanø Strikkefestival

I denne weekend har Önling været med som udstiller på den allersidste Fanø strikkefestival. Det er en helt unik og hyggelig festival, som samler strikkeentusiaster fra hele landet (og lidt af udlandet) og det er en fornøjelse at have været med på festivalen de sidste 10 år (først som gæster og siden som udstiller).

Garn på udstilling på messestand 
Det har altid føltes som en ekstra – og lidt forbudt – ferie at være med på Fanø Festival og øen har altid vist sig fra sin helt egen smukke og unikke side.  
Önling har haft mange skønne ture til Fanø, og vi har nydt at møde de mange strikkeentusiaster i det som oftest flotte efterårsvejr. Ingen tvivl om, at det er intense festivaler, og man kommer hjem med hovedet fuld af indtryk, trætte ben, masser af feedback fra vores kunder samt nye idéer til strikkeprojekter.
---------------------
Vi har altid som team nydt hinandens selskab, og trods træthed om aftenen, har vi også fået strikket og hygget en hel masse.
Men som oftest er det jo de ture, som har budt på noget ekstraordinært som man husker bedst, og vi mindes specielt den tur, hvor det blæste så meget, at vi måtte holde fast i teltpælene, for at teltet ikke væltede vores udstilling. Eller det år, hvor vi kørte i grøften med vores store messebil, fordi der var så glat pga regn, og måtte have fat i vejhjælp til at hive os op.
---------------------
Önling på messestand på Fanø strikkefestival

 

Men nu er det en æra, som er slut, og Fanø-festivalen er en saga blot. Med et ønske om at mindes de mange hyggelige strikkestunder og hylde den gode idé, som Christel fik, da hun første gang stablede en strikkefest på benene i et af de aller-vestligste hjørner af Danmark, har vi kreeret 3 nye ’Fanø-designs’.    

 Med disse designs ønsker vi at sige tak til Fanø for at lægge strand og land til mange gode stunder samt masser af tid til refleksion og hygge. Tak til med-udstillere og med-gæster for gode snakke, ny inspiration og trangen til at mødes for at dele en fælles interesse, henrykkelse og masser af tips og tricks. Og ikke mindst, tak til Christel Seyfarth for at lægge så meget tid og så mange kræfter i at stable en enormt inspirerende og flot festival i 16 år i træk.

Vi forstår godt trangen til at stoppe mens man er på toppen, og vi glæder os til at se hvilke nye strikkeevents, Christel og Co finder på fremover.

Vi håber at få lov at være med på rejsen fremover, så vi fortsat kan møde vores glade og dejlige kunder face to face.

  Önling møder vores kunder på messer

 Men lad os nu præsentere vores 3 nye Fanø designs:

1. Marehalm sjal:

Marehalm sjalet er det første af vores 3 bidrag. Det er vores kollega, Inge-Lis, som har designet dette smukke sjal, udfra en brief der lød som følger: Lav et design som hylder Fanø Strikkefestival og de mange hyggelige stunder vi har haft der. Sjalet er Inge-Lis' bud på et smukt sjal, som man tager på en dag, hvor det rusker lidt. Farven er inspireret af marehalmen og klitterne på Fanø. Sjalet indeholder masser af spændende strikketeknikker.

Marehalm sjal - Fanø strikkefestival design

 

2. Øguf:

Øguf tørklædet er vores andet bidrag. Det er vores kollega, Bettina, som har designet det smukke tørklæde og det kan hun godt være stolt af! Tørklædet er velegnet som et strikkeprojekt for begyndere, og opskriften er skrevet som en Easy Peasy opskrift, dvs uden forkortelser og nem at forstå for nye strikkere. Bettinas tørklæde ’Øguf’ er inspireret af havet og bølgerne på Fanø og farverne er valgt derefter; inspireret af stranden, sandet, marehalmen og klitterne

Øguf sjalet er inspireret af Fanø og er et festivaldesign

  

 3. Vest for Fanø

'Vest for Fanø' er det sidste af vores 3 bidrag. Det er vores kollega, Mie, som har designet denne vest udfra samme brief som ovenfor, nemlig: Lav et design som hylder Fanø Strikkefestival og de mange hyggelige stunder vi har haft der. Dette er Mies bud på en smuk vest, som er skøn at tage på i sit sommerhus på Fanø på en kølig aften. Farven er inspireret af de flotte solnedgange over klitterne på Fanø. Vesten strikkes i vores lækre Shetlandsuld; Önling No 20 af Hanne Falkenberg og vores silk mohair Önling No 10. Begge garner findes i så utrolig mange smukke farver, så kombinationsmulighederne er mange

Vest for Fanø - Fanø strikkefestival design

Vi håber at i kan se en hel masse af den specielle Fanø-ånd i de tre ny designs og at i vil tage godt imod dem.