Hjemmestrikket – bare ikke af mig selv…

Pictures of hands knitting a sweater

Hos Önling elsker vi alle at strikke - med undertegnede som én af de få undtagelser!

Det er ikke fordi jeg ikke kan se, hvor smukke og unikke produkter man kan få ud af at strikke og hvor meget nærvær det giver at nørkle derudaf med pindene – men simpelthen en erkendelse af, at jeg hverken har tid eller tålmodighed til at kaste mig over et helt nyt håndværk. Desværre, for hvem ville ikke gerne kunne fremtrylle en smuk, moderne sweater med hulmønster som Magnum, eller en fin og tynd sommerstrik som Silke – eller en af de mange andre flotte sweatre og cardigans, som jeg kan se, at mine kollegaer strikker?

Magnum sweater with lace pattern, knitted in Önling No 1 and Cusi alpaca

Mit fokus har altid været på at få Önling positioneret som et bæredygtigt tøjfirma med speciale i strikkede varer. Først kom den strik, som vi selv designede, men fik strikket på maskiner af en leverandør til at sælge som færdige strikvarer. Sidenhen kom idéen om at vi ville producere vores eget garn, da vi kunne se, at vores italienske garnproducent kunne levere noget helt unikt blødt og lækkert garn.  Lige siden har strik-selv delen af Önling’s forretning fyldt mere og mere og min hverdag er i højere og højere grad blevet fyldt med strikketermer, strikkeopskrifter, og garnnøgler i alle regnbuens farver!

"Jeg glæder mig SÅ meget til, at jeg også kan
blive den lykkelige indehaver af min helt egen
håndstrikkede Magnum eller Silke..."

Flere gange om ugen har vi tilmed huset fyldt med strikkende piger og damer når vi holder strikkesalon. Her kan jeg med egne øjne se og høre, hvor meget glæde og stolthed det bringer dem at kunne frembringe et lækkert, “skrædderstrikket” produkt med egne hænder – og hvor hyggeligt de har det i processen.

Jeg har dog erkendt, at jeg aldrig når derhen hvor jeg kan strikke mere end en skæv karklud – men det ændrer altså ikke på, at jeg rigtig gerne vil have fingrene i en unik, håndstrikket sweater i blødt garn og flotte farver, som jeg helt selv har valgt. Jeg vil også have følelsen af at eje en sweater, som der er lagt tid og kærlighed i og som er præcis, som jeg vil have den.

Hos Önling antager vi, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan – og derfor tester vi nu en ny produktserie, som hedder Håndstrikket i DK. Helt kort vil vi tilbyde dig, som ikke selv kan strikke at købe dig til en håndstrikket sweater – strikket specielt til dig af en af vores dygtige håndstrikkere rundt om i Danmark. Disse håndstrikkere bruger vi allerede til at opstrikke og fejlrette alle vores egne strikdesigns, inden vi forfatter vores endelige strikkeopskrifter. Så de er garanteret dygtige!

"Helt kort vil vi tilbyde dig, som ikke selv kan strikke
at købe dig til en håndstrikket sweater –
strikket specielt til dig..." 

Prisen for en håndstrikket sweater er ved første øjekast ikke billig. Men tænk lige over, at det tager en dygtig strikker mellem 50-100 timer at strikke en sweater til dig – og kig så på prisen én gang til med de briller på! Önling og håndstrikkeren står for hele processen – alt, du skal gøre er bare at læne dig tilbage og vente i cirka 4 uger på det færdige resultat.

Handknitted in Denmark sunrise cardigan in navy and peach

Jeg glæder mig SÅ meget til, at jeg også kan blive den lykkelige indehaver af min helt egen håndstrikkede Magnum eller Silke – jeg skal bare lige beslutte hvilken én jeg først vil eje… Uanset hvad, så er jeg sikker på at den bliver min nye yndling!

Lotte Ronan, Administrerende direktør og medejer, Önling