Hvordan har vi valgt vores nye sommergarn i økologisk bomuld og hør?

Hvordan har vi valgt det nye sommergarn i økologisk bomuld og hør?

Hos Önling er vi altid på jagt efter nye garner, som kan supplere vores eksisterende portefølje. Vi har længe været på udkig efter et decideret sommergarn – og allerhelst et økologisk garn - som vi kan strikke t-shirts, toppe og lette bluser i, men det har altså ikke været helt nemt at finde den helt rigtige kvalitet..

Vi stiller krav til vores garn

Hos Önling har vi fokus på økologisk garn og stiller krav til bæredygtighed og vi stiller derfor en række basiskrav til vores garn, som ikke alle leverandører kan leve op til. De skal først og fremmest have certificeringerne i orden (som minimum Oeko-Tex men også meget gerne GOTS certificering, som er en af de allerstrengeste på området). Dette er vigtigt for os, fordi vi dermed sikrer at vores garn ikke har sundhedsskadelige restkemikalier, så hverken du der strikker, eller den du strikker til, udsættes for skadelige kemikalier eller tungmetaller. Desuden sikrer disse certifikater at dyrevelfærden er i orden, for de får, som lægger uld til Önling's strikkegarn.

For det andet skal garnet i sig selv naturligvis leve op til vores kvalitetskrav, og derfor skal vi, inden vi beslutter os for at tage et nyt garn ind i porteføljen - teststrikke en hel masse i det pågældende garn, vaske det, gå med det (eller ”volde” det, som vi siger) for at se, hvordan det opfører sig i strikkeprocessen og i brug. Som du næsten kan se, kan processen for at vælge et nyt garn, godt tage lang tid – men NÅR vi så vælger det og tager det ind i porteføljen, så kan vi til gengæld stå inde for det!.

Se alle garner fra Önling her

Sommerstrik i bomuld og hør garn

Eksisterende og nye designs

Når vi tager et nyt garn ind, skæver vi naturligvis også meget til strikkefastheden og løbelængden, således at vi ved hvilke af vores eksisterende designs, som kan ”oversættes” til det nye garn. Det næste vi så går i gang med er, at designe nye styles i garnet – og det plejer at være her kreativiteten virkelig blomstrer. Et garn inspirerer jo altid til at gå i en vis retning – når det som her er et sommergarn, så inspirerer det til sommerstrik som f.eks. sommertoppe, t-shirts og kjoler, hvorimod hvis det var et uldgarn, så ville vi tænke mere i varme sweatre, sjaler, varme kimonoer osv. Der er pt et helt nyt design på vej i det nye No 14 garn, og 4 eksisterende designs, som vi er ved at lave kits til. Det drejer sig om Iris sommertop, Frigga v-hals, Freja t-shirten og Ohoy sommertop.

Slow fashion i designprocessen

I vores designproces har vi også altid bæredygtighed i tankerne. Det gør vi ved at sikre, at vores designs er smukke og tidløse, så de både har lang brugstid og samtidig kan gå i arv igen og igen. Naturligvis kan vi også en gang imellem falde for her-og-nu ”trends”, og så hænder det at vi designer en vest eller en bluse med pufærmer. Men i 90% af vores designs får du et produkt, som både stilmæssigt og kvalitetsmæssigt holder til, at du kan bruge det igen og igen og igen.

Flot håndstrikket sommer t-shirt i sommergarn

 

 Familiedrevet spinderi med fokus på miljøet

Vores nye No 14 garn kommer - ligesom langt størstedelen af vores garner - fra et familiedrevet spinderi i Italien. Dette spinderi har en lang historie, og har i de sidste mange år været fokuseret på miljøet ved at at bruge økologiske råvarer, at eliminere CO2 fra deres produktion, og at genanvende affald fra produktionen. En meget stor del af deres garn er Oeko-Tex 100 og GOTS certificeret, hvilket betyder at de lever op til meget strenge regler og protokoller for hele deres produktion fra A-Z. Önling vælger med omhu de garner som lever op til vores krav om kvalitet og bæredygtighed. 

Desuden har vores leverandør stor fokus på dyrevelfærd og al den uld de bruger til at spinde til vores skønne garner, kan spores helt ned til det enkelte får på den enkelte mark. Fårene går i deres naturlige habitat, de har masser af plads og får økologisk fodder.

 

Håndstrikket sommertop med striber

Vi glæder os til at designe en hel masse flotte, nye designs i vores nye No 14 garn!

Til at starte med kan du strikke:

Ohoy sommertop

Iris sommertop

T-shirt med pufærmer (helt nyt design, som snart kommer i no 14)

Frigga v-hals (kommer snart i No 14)

Freja t-shirt (kommer snart i No 14)

På Önlings webshop kan du finde diverse strikkeopskrifter fra mange forskellige designere med både simple og avancerede mønstre. Du kan også købe tøj og garn, og vi sender naturligvis landsdækkende.