Hvorfor strikke magic loop?

Hvorfor strikke magic loop?

Hvorfor skal man strikke med magic loop frem for strømpepinde?

Magic loop, eller en magisk løkke, som det kaldes på dansk, er en teknik hvorpå man kan strikke rundt, når ens rundpind er for lang til at nå hele vejen rundt. Dette sker ofte når man strikker ærmer, halsen på en sweater eller andet småt. Sidder man også uden en rundpind på 40 cm, kan magic loop med længere wires sagtens bruges i stedet for at investere i nye rundpinde. Det anbefales at strikke magic loop på 80 cm, men hvis man har få masker kan 60 cm også bruges.

Om man skal bruge rundpind eller strømpepinde er op til den enkelte person. Nogle bliver aldrig gode venner med de 5 pinde, mens andre står helt af, hvis de skal strikke magic loop teknikken. Derfor, prøv dig frem og find ud af, hvad der passer dig bedst. Mange nye teknikker skal øves en del gange, før de sidder i skabet.  

Håndstrikket sweater ærmer strikket med magic loop

Tip til maskemarkør: Hvis du bruger maskemarkør for at holde øje med omgangens start, falder den af når den sidder yderst på maskerne. Placer derfor markøren en maske til højre, så sidder den på under alle omgangene. Vær dog obs på, at omgangen ikke starter ved maskemarkøren, men en maske efter. Du kan også holde øje med omgangens start ved at se efter opstartstråden som hænger. 

Sådan bruger du magic loop step by step

  1. Slå det antal masker op på din pind, som opskriften fortæller

  2. Saml alle maskerne på din wire (80 eller 60 cm)

  3. Fordel maskerne lige, og før den ene halvdel over på den pind du skal strikke med, med strikkegarnet bagerst, ved at ‘knække’ wiren. Sørg for, at arbejdet ikke er drejet

  4. Strik maskerne med forreste pind og strik som vist i opskriften. Du har nu strikket en halv omgang

  5. Vend arbejdet, træk de forreste masker frem på den forreste pind, træk den bagerste pind ud og strik videre rundt. Du har nu strikket en omgang

  6. Træk de forreste masker frem på den forreste pind, træk den bagerste pind ud og strik videre. Fortsæt på denne måde som opskriften viser.