Nu er jeg afhængig af at strikke

Nu er jeg afhængig af at strikke

I dag skal I møde næste strikker i rækken i vores nystrikker-kavalkade; Alberte, vores Sustainability & Marketing Coordinator, der for nyligt kastede sig ud i strikkeriet og strikker alt i blåt. I dag strikker hun allerede tøj til sig selv og er netop i gang med at strikke en vest, som hun har designet i samarbejde med sin mor. Vi har talt med Alberte om hendes vej ind i en ny hobby.  

LÆS OGSÅ VORES FØRSTE INDLÆG I NYSTRIKKER-KAVALKADEN: Lotte strikker sammen med sin datter.

Hvorfor gik du i gang med at strikke?

Jeg blev for alvor inspireret til at komme i gang med at strikke, da jeg startede med at arbejde for Önling. I dag er jeg afhængig af det og øver mig nærmest dagligt, så jeg kan blive både bedre og hurtigere.  

Hvordan lærte du det?

Min mor er erfaren strikker og har tidligere undervist i strik. I juleferien sidste år lærte hun mig at strikke ret og vrang. Det blev til et temmelig klumpet pandebånd og en meget skæv og hullet klud. Mit tredje projekt blev en Oslohue mohair edition, og den blev både flot og brugbar.

Pige med blåt strikketøj i hænderne

Hvad er/var det sværeste ved at komme i gang, og hvad er fortsat den største udfordring?   

Nye teknikker er helt klart det sværeste for mig. Det holder mig ofte tilbage fra at starte på nye projekter på egen hånd. Derfor spørger jeg altid om hjælp, når jeg starter på et nyt projekt – både til at læse opskriften igennem og til at sikre, at jeg overholder den rette strikkefasthed. Jeg kan godt lide PetiteKnits enkle designs, og dét, at der er videoer til alle designs og teknikker, giver et kæmpe plus i min bog – derudover bruger jeg YouTube-tutorials flittigt.

Hvad er det fedeste ved at strikke? Og hvad er det mest frustrerende?

Det er dejligt afslappende at sidde med pindene i hånden, og jeg er efterhånden blevet god nok til at kunne se Netflix samtidig. Jeg strikker lidt hver aften, og det giver mig en god ro før sengetid. Det mest frustrerende er, at jeg stadig har en ustabil strikkefasthed. Jeg har måttet pille op et par gange og skifte pind undervej, fordi min strikkefasthed simpelthen ikke var jævn nok. Og så er jeg stadig langsom. Jeg håber, jeg når at strikke mit nuværende projekt færdigt, før det bliver for varmt til at bruge det.

Hvad strikker på lige nu, og hvad er dit næste projekt?

Jeg er lige blevet færdig med min første sweater, nemlig Novice sweater fra PetiteKnit i Önling No. 1 og silkmohair. Lige nu strikker jeg på en vest i min yndlingsfarve (Kobolt blå (col. 40140)) i Önling No 2 med en tråd silkmohair i en lidt mørkere blå. Vesten har min mor og jeg designet sammen, så jeg er super spændt på det færdige resultat. 

Mit næste projekt er enten en Louisiana sweater også af PetiteKnit, som er super begyndervenlig og på store pinde. Eller en Kumulus sweater i Isagers himmelblå silkmohair (col. 41) – hvis jeg altså kan lære at strikke i-cord-kanter. Jeg strikker alt i blåt, så det passer til min øvrige garderobe. 

Dit bedste råd til andre, der gerne vil i gang med at strikke

Start med et lille projekt hvor du får teknikkerne på plads, og tillad dig selv at lave fejl. Min hullede skæve klud har jeg stadig som minde om, hvor elendig jeg var i starten.

Det kan være svært at læse en opskrift, når du befinder dig på det spæde begynderstadie, men brug YouTube, hvor du finder et hav af strikke-tutorials, eller tag dit projekt med til strikkesalon hos Önling, hvis du går helt i stå. 

Blåt strikketøj for begyndere