Optakt til adventskalender 2020 fra Önling

Adventskalender

Vi strikker sammen hver for sig hver søndag i advent

Dette blogindlæg omhandler adventskalenderen fra 2020, vi har netop lanceret en ny så du kan se mere om vores strikke-adventskalender 2021 her

Vi har igen i år lavet en adventskalender. Men denne gang har vi lavet to forskellige - en til den øvede og en til nybegynderen / den let øvede. På den måde er der noget for alle, alle kan være med og hygge sammen hver for sig, hver søndag i advent. Det er vigtigt for os, at alle kan være med, da strik er noget vi kan gøre sammen. Det skaber sammenhold, glæde og udfordring, men også en stor håndfuld hygge og gode stunder.

I forbindelse med lanceringen af vores adventskalendere, har vi snakket med en af med-designerne bag begge kalendere. Designeren hedder Anja Laksáfoss, som studerer tekstilformidler i håndværk og design på Campus Carlsberg.

Hvem er kalenderen henvendt til? 

“I år har vi to adventskalendere at vælge imellem. Den ene er til den erfarne strikker, hvor man bliver udfordret med nogle teknikker som snoninger, hulmønstre, bobler og nogle lidt større beklædningstyper.

Den anden er til nybegynderen/ den let øvede - man skal kunne slå masker op, strikke ret/vrang og lukke af. Vi håber, at nybegynderen bliver udfordret og synes det er sjovt. Der vil være videoer til alle teknikkerne.” 

Hvordan har i designet produkterne?

“Produkterne er designet i en nordisk og klassisk stil. Det er noget, man kan bruge igen og igen, da vi tror på bæredygtig produktion og klassisk design. Garnet du modtager i din pakke er lavet af naturlige materialer, som har en lang levetid. Det er disse værdier vi arbejder ud fra.”

Hvilke overvejelser har i haft da i skulle vælge garn? 

“Til den øvede finder man 3 forskellige typer garn. Vi har valgt at strikke adventsgaverne op i vores eget garn som er spundet op i et familiedrevet garnspinderi i Italien. Et af garntyperne er Önling No. 2, som er et bæredygtigt garn. Det er blødt, varmt og utrolig lækkert at strikke. 

De 4 forskellige projekter kommer i én farvenuance som varierer i valør. Det vil sige, at hvis man vælger farven gammelrosa, kommer alle projekterne til at være i en tilsvarende farve i noget andet garn, som vil skabe et lidt andet udtryk. Udvalget af farver er bredt, så der noget til enhver smag. Det er blot op til kunden at vælge farven.

Til nybegynderen/den let øvede er der anvendt et super lækkert garn. Garnet er også som den anden kalender spundet i et familiedrevet garnspinderi i Italien. Det er 100% ren uld, blødt, varmt og fås udelukkende i naturfarver, da det bliver indfarvet med naturfarver.”

Hvorfor har i valgt stofposer til den øvede?

“Projekterne kommer igen i år i stofposer, da vi ønsker at mindske brugen af plastikposer for at skåne miljøet. Stofposerne kan genbruges og holde i mange år. Poserne er trykt med illustrationer som ikke er sæsonpræget, men kan bruges hele året rundt til at opbevare dine fremtidige strikkeprojekter. Illustrationerne indebærer en sandhed, med et sjovt lille twist. Der vil også forekomme en lille ekstra overraskelse i den første pose, som kan bruges til at personliggøre dine poser. Og så siger vi ikke mere ;-).”

Hvad kan folk forvente? 

“De kan forvente 4 små strikkeprojekter med luksus garnnøgler, som passer til årstiden, gode og letlæselige opskrifter, samt en lille overraskelse for hver søndag i advent. Alle strikkeprojekterne indeholder et styk beklædning som er brugbar og kan holde dig varm i de kolde vintermåneder. Designet er tidløst, klassisk, enkelt og funktionelt."

Er det juleting?  

“Nej, det er ikke juleting. Vi ønsker at lave noget, som folk kan bruge året rundt”

Hvorfor skal folk købe adventskalenderen? 

“Fordi det er en rigtig god gave at give til en man holder af eller sig selv. Du får ikke blot luksus materialer som ender med et brugbart stykke beklædning, men du får også flere timers ro og fordybelse, og en glæde ved at skabe noget med hænderne.”