Vi er glade for at introducere PetiteKnit hos Önling

Knitting pattern from Petiteknit and beige Isager Silk Mohair

Den første trøje jeg strikkede oppe fra og ned var en ”Ingen Dikkedarer” fra PetiteKnit. Jeg var vild med den, både fordi den lærte mig noget nyt, vendepinde i nakken og at strikke oppefra, og fordi det var en trøje jeg havde savnet i mit klædeskab. Jeg elsker det simple, det man kan have på til mine striber og prikker.

Ingen dikkedarer fra Petiteknit, i hvid meleret garn

Jeg har siden strikket mange flere af den, jeg tror jeg har strikket en 4-5 stykker. Det er ikke dem alle sammen, der er blevet lige gode, og nogen er blevet pillet op igen, fordi garnet ikke duede. Andre har jeg givet væk. Lige nu har jeg en grå Ingen Dikkedarer i Önling no 1, på pindende. Jeg elsker det klassiske look fra Preppy stilen, og jeg kommer til at bo i min lysegrå Ingen Dikkedarer sweater. Jeg er også ved at strikke Ingen Dikkedarer cardiganen, men det er simpelthen for varmt at sidde med, i den hede den danske sommer producerer lige nu. Cardiganen strikker jeg i aubergine Önling no 1.

Ingen Dikkedarer cardigan fra Petiteknit i Önling No 1, aubergine

Nordisk strik har udviklet sig fra de klassiske kofter med mønsterstrik til et elegant og simpelt look. I Skandinavien har vi en stærk strikketradition, så vi er faktisk ret dygtige sammenlignet med andre lande, hvor man ikke har så stærk en strikketradition. Det betyder også, at vi som strikkere gerne vil udfordres, og det gør den nye nordiske strikketrend. Og i den trend hører PetiteKnit helt klart til.  Hun udfordrer os med sine konstruktioner, og jeg tror det er en af grundende til, at man bliver ved med at strikke hendes opskrifter.

Men hvad er det Mette fra PetiteKnit kan? Hun har ramt den skandinaviske stil lige i øjet. Hendes designs er lette at gå med og bruge i garderoben. Og så er hun virkeligt god til at vise hvad andre strikker i hendes designs, så man kan altid finde en, der har strikket hendes modeller i lige den farve, man gerne vil strikke den i, så man kan se hvordan den bliver.

Jeg ved ikke hvem det var, der startede mohair-moden i år, men PetiteKnits to seneste designs Stockholm og Kumulus taler i hvert fald meget til os der elsker mohair. Begge designs kan nu købes som kits her hos Önling med lækkert mohairgarn fra Isager og Mohair by Canard. Vi har hos Önling også lavet kits til Ingen Dikkedarer både sweater og cardigan i vores Önling No 1. Det er jo ikke Mohair, men angoraen giver et smukt uldent look merinoulden, der næsten svarer til en mohair tråd. Se alle vores kits fra PetiteKnit her.

"Men hvad er det Mette fra PetiteKnit kan?
Hun har ramt den skandinaviske stil lige i øjet."

Katrine Hanibal og Önling elsker ligesom PetiteKnit at strikke trøjer oppe fra. Det er så lækkert at man kan prøve det mens man strikker. Så man ikke bliver ubehageligt overrasket når man endeligt får monteret forstykket, ryggen og ærmer og finder ud af at man mangler 3 cm på ærmerne og 5 på længden.

Vi er ligesom PetiteKnit også rigtigt glade for at strikke vores modeller med en forhøjet ryg, da det giver en bedre pasform. Det gør vi f.eks. med Fluffy Fluffy sweater, som er vores helt nye bud på dette års populære mohairsweater. Fluffy fluffy sweater kommer snart og kan forudbestilles her.

I virkeligheden handler det, for os alle sammen, om at lave vores yndlingsstrik. Det stykke strikketøj der bliver slidt op, den bluse man gerne vil have i flere farver fordi den bare sidder godt. Sådan tror jeg Stockholm sweateren fra PetiteKnit bliver for mig. Jeg tager den med på ferie, på road trip i USA, der tror jeg det er det perfekte bilstrik. Hvilken farve skal du lave den i tænker du? Jeg tænker helt sikkert Isager farve nr. 63 (en flot lysebrun, okker, karrygul) – det er min yndlingsfarve.

Stockholm sweater fra Petiteknit, klar til road trip

Vi er så glade for at kunne sælge garnkits til PetiteKnits lækre designs, og vi glæder os til at føje flere til!

Mette Lundstad, design- og strikkeentusiast hos Önling