Strik i krisetider

Strik i krisetider

Når verden er hård ved os, og fremtiden er usikker, så vender vi os mod strik.

Lige nu hærger Covid-19 både vores tanker, vores samfund og alle vores sendeflader. Det kan være svært at håndtere, og svært at finde en lille pause. Derfor griber mange deres strikketøj i disse tider, for det er det, vores strikketøj giver os; en pause.

 Strikketøj i hjerteform

I mange år har vi sagt, at det er så skønt at flere er begyndt at strikke. Det kom gradvist efter 2008, hvor verden sidst stod overfor en krise, nemlig en økonomisk krise. Vi søgte tilbage til nogle af de rødder der gav mening og som gav os værdi. Man kan sige vi gik fra overforbrug til ”gør det selv”. På samme tid er der kommet så mange spændende designere, garnfirmaer og garner – vi er selv et af dem. Heldigvis er strikketrenden holdt ved, og blevet en stor del af vores hverdag og der kommer stadig flere og flere nye strikkere til vores fællesskab.

Det er videnskabeligt bevist, at strik nedsætter stress og kan være med til at sænke hjerterytmen. Den meditative bevægelse af pindende, og den rytmiske melodi af spidserne der møder hinanden er med at til roen sænker sig over os.

Mange af os kender det godt; hvordan en rigtig ”møg dag” kan vendes, hvis man lige får en time i sofaen, med en god serie eller lydbog, og sit strikketøj.

Når så verden vendes på hovedet, og fremtiden bliver usikker og utryg så vender vi os igen mod strik og roen og mod fælleskabet - dog lige nu kun det online fællesskab - som vi har med andre strikkere både på facebook og instagram.

Man bliver glad af garn - flot garnbunke

Så når du synes det hele bliver lidt meget i de næste 14 dage, eller længere, så husk hvad det er der giver dig ro, og giv dig selv en pause til at puste ud og komme igennem de næste mange uger.

Hos Önling vil vi prøve nogle forskellige ting af, virtuel festival (fordi den fysiske blev udskudt), en knit-a-long fordi vi savner vores skønne kunder og en masse anden aktivitet i vores community. Så meld dig ind der, hvis du ikke allerede er medlem.

Pas godt på hinanden, bliv hjemme, vask hænder og husk at tag en pause i sofaen med pindende. Så bliver verden pludselig lidt mere tryg.