Der sker skønne ting, når vi strikker sammen

Olga Jazzy workshop at Önling with focus on shawls and knitting techniques

Kender I det, at der nogle gange lander en appelsin i ens turban? Eller, at man vinder i Lotto lige før en garnmesse? Det er den følelse vi sidder tilbage med efter 3 dage med en af de bedste strikkere i hele verden - vi føler os utroligt heldige. Vi har fået lov at kigge ind i Olga Jazzys kreative hjerne, og så har vi mødt en masse skønne mennesker. 

Olga Jazzy er et af de mest inspirerende mennesker at være sammen med. Hun er så teknisk dygtig, at man ikke kan undgå at lære noget nyt på hendes kurser. Derudover er hendes hjerne så krøllet, at hendes designs er noget, som ingen andre laver. Det er en blanding mellem nysgerrighed, arkitektur og kunst. 

Olga Jazzy workshop with focus on shawls and techniques

"Hun er så teknisk dygtig, 
at man ikke kan undgå at lære noget nyt på hendes kurser "

Vores første workshop var om modul-strik. Det tog udgangspunkt i Olgas kendte sjaler Asanagi og Aranami. Deltagerne på kurset fik begge opskrifter, samt et spændende oplæg om hvordan man kan strikke forskellige slags modul strik. Så kastede vi os ellers over Asanagi og Aranami. Du kan nu købe kits til de smukke sjaler hos Önling her.

Olga var meget imponeret over, hvor meget strik betyder i vores kultur - hvordan rigtig mange af os kan strikke, hvor hurtige og ’videns lystne’ vi er. 

Olga Jazzy workshop aranami shawl önling yarn

Lørdag fyldte vi showroomet med nye ansigter og gamle venner, og tog patent på patent. Måske ikke helt - men vi lærte en masse om patent, både om dets retside og vrangside. Man kan næsten sige, at vi er blevet verdensmestre i patent. Vi lærte teknikkerne til hendes to cowl’er: Reimei og Boshoku.

Søndag var et spændende indblik i Olga Jazzys kringlede hjerne. Denne workshop handlede om snoninger, men snoninger på en måde, som ingen af os nogensinde har tænkt på det. Det er en af Olgas helt nye workshops, hvor vi fik lov at være forsøgskaniner og kære medstrikkere - hvis I nogensinde får muligheden, så skal I tage med på den workshop. Olgas måde at se garnet, teksturen og mulighederne på er virkelig helt speciel.

Olga Jazzy workshop Hisho shawl

Olgas nye sjal Hisho er utrolig enkelt, men så flot. Katrine har oversat opskriften til dansk og du kan nu købe kittet hos Önling her.

Personligt skal jeg til at slå op til hendes sjal ’Ten-Ten’ og aldrig er min hjerne blevet udfordret så meget af at kigge på strik – designet er fyldt med huller, ovale polkaprikkede huller, men garnet bliver ikke brudt én eneste gang. Det skal jeg lige finde ud af, hvordan man gør.

I år prøver vi mange nye ting af hos Önling og en af de ting er vores workshops. Vi er så glade for, hvor god en modtagelse de har fået og fordi vi hele tiden lærer, håber vi, at I vil sige til, hvis I har råd til forbedringer el. lign.

Olga Jazzy workshop Önling

"Der sker nemlig noget helt særligt, 
når vi lærer sammen, griner sammen og strikker sammen."

Jeg vil slutte af med at sige tak til alle, der deltog i vores workshop weekend og et stort tak til Olga Jazzy for at komme hele vejen til København, for at være sammen med os og for at fylde vores hoveder med ny viden og nye ideer. Tak til alle jer der kom – jer, der fandt Önling for første gang og jer, der er gode venner af huset. Der sker nemlig noget helt særligt, når vi lærer sammen, griner sammen og strikker sammen.

Mette Lundstad, design og strikke-entusiast hos Önling