Sommer på pindene - Om sommerstrik

Isager yarn in wooden box outside

Man skulle ikke tro at sommer var strikketid – men det er det! Både fordi der findes nogle fantastiske designs til sommerstrik med en masse smukke sommermodeller, og fordi det jo faktisk er nu man skal i gang med vinterstrik, for at det er færdigt, når vi skal bruge det – når det igen er koldt.

Men når solen endelig vælger at beskinne Danmark og alle varme drikke er skiftet ud med iskaffe, så er det mod bomuld og hør vi vender pindene.

Sommerstrik, striktrøje udenfor

Jeg elsker sommerstrik. Fordi det er hurtige projekter at strikke, og fordi det er noget jeg glæder mig til at have på.  Der er intet federe end at style en let sommernederdel med en let tanktop eller en farverig t-shirt med pufærmer, som man selv har kreeret. Men fra et designmæssigt synspunkt kan det være lidt svært at designe til den danske sommer, for det kan jo være ”gajol-vejr” ligesom sidste år, eller Mallorca-vejr ligesom i år.

"Jeg elsker sommerstrik.
Fordi det er hurtige projekter at strikke,
og fordi det er noget jeg glæder mig til at have på."

På mine strikkepinde har jeg meget tit mohair, jeg elsker at strikke med mohair - også om sommeren. Det er let og luftigt, og det fås i de skønneste sommerkombinationer. Jeg bruger gerne Önling's eget No 10 Silk mohair, da vi har mere end 40 flotte farver at vælge imellem.

Lamana Premia and iced coffee

"Men det er ikke alle, der kan følge mit motto
'alt bliver bedre med mohair'."

Men det er ikke alle, der kan følge mit motto ”alt bliver bedre med mohair”. De fleste mener at sommervejr er bomuldsvejr. For os hos Önling, er det vigtigt når man bruger bomuld, at det er 100 % økologisk, og endnu bedre, GOTS certificeret. Vores eget sommergarn, Önling No 14, er et skønt garn bestående af GOTS-certificeret bomuld og hør.   

For nyligt har vi fået kunne supplere med endnu et sommergarn, nemlig den kendte Sofistica kvalitet fra Hanne Falkenberg. Der findes allerede en lang række sommerdesigns i dette garn - nemlig Hanne Falkenbergs sommerdesigns - og jeg arbejder desuden på et par nye designs i dette garn. Det er altid sjovt at lære et nyt garn at kende - dets kvalitet, fordele og mangler - og det gør jeg bedst ved at 'lege' en masse med garnet.

Jeg arbejder bla. på en 'makeover' af Retro sommertop' og Stribet sommertop' i No 21 - og så har jeg gang i et helt nyt design, som pt. har arbejdstitlen 'Fie' (jeg har for nyligt set hele serien Badehotellet og har ladet mig inspirere af karaktererne i serien - Fie er én af dem). På Fie har jeg virkelig kræset for detaljerne, så der er nogle helt nye ting med. Jeg glæder mig så meget til at vise jer den.

Du kan løbende følge med i vores nye modeller, hold blot øje med Facebook og Instagram.

Personligt glæder jeg mig til også meget til at lancere en ny Easy Peasy t-shirt i No 14. Den bliver enkel og nem at strikke, men med nogle gode detaljer, som giver den et lille løft. 

Krea deluxe organix cotton

Men i mellemtiden, mens vi venter på Fie og Easy Peasy sommer tee, så skal strikkepindene ikke ligge stille. Og der findes jo rigtigt meget lækkert sommergarn.  Hør Organic er et helt nyt skud på stammen fra Isager og et skønt garn at strikke med om sommeren. Der er allerede udviklet 7 fine sommerdesigns i Hør Organic - og jeg er specielt vild med Nice t-shirt designet af Anne Ventzel og Valencia t-shirten er også skøn. Japansk Bomuld fra Isager har fået en revival, især med Helga Isagers bog K(Knit) hvor hun kombinerer Japansk Bomuld med Alpaca 1 i YO sweater, og med Silk Mohair i SSK t-shirt. Derudover har vi fundet en ældre Isager model, Smoothie, og strikket den op i Japansk Bomuld og Isagers nye sommergarn Trio

Isager Japansk Bomuld og Trio

Ellers er en sikker sommerklassiker blandt os hos Önling, Isagers Bomulin. Isager har været farvekortet igennem og opdateret mange af farverne og man kan nu blande de fineste sorbetfarver. Vi er stadig rigtig glade for Bjørk Sommertop i Bomulin, men også den nye Hvide sande af Susie Haumann vil blive virkelig fin i de nye farver, og alle tre er meget populære sommer designs.

Når sommergarderoben er opdateret, vil jeg kaste mig over vinterstrik igen. Man kan have stikketøjet i en skål på skødet og en iste i glasset – så er det ikke så varmt :-) Måske vil jeg strikke mig en Summer in Denmark, en Fluffy Fluffy Sweater eller en Ingrid Cardigan til at have på, når sommeraftnerne begynder at blive kølige igen.

Hvis du stadig ikke ved, hvad du vil strikke i sommerheden så tjek vores ”summer kits” board på Pinterest eller vores samling af sommerstrik her på siden. Der er alle de modeller jeg har fortalt om her og meget mere.

Jeg vil slutte af, lave mig en iskaffe mere, forberede mig på det dejlige sommervejr, som er i vente og finde mit strikketøj, for sommervejr er strikkevejr.

Katrine Hannibal, Creative director og strikkedesigner hos Önling