Utraditionel strikkeinspiration - Annette Danielsen

Utraditionel strikkeinspiration - Annette Danielsen

I Danmark er vi heldige, at vi har så mange dygtige strikkedesignere, der har været med til at forme og påvirke den måde vi ser strik og den måde vi designer strik på i dag. Vi nævner i flæng: Åse Jensen, Marianne Isager, Helga Isager, Susie Haumann, og jeg kunne blive ved.

Alle disse er med til at forme den skandinaviske strikketradition. Nogen gange tror jeg, at vi tager for givet, hvor fantastisk en tradition vi faktisk har. Og så er det godt, at der kan komme en bogudgivelse der får os til at stoppe op og tænke, "hvor er det fedt og inspirerende, at vi har så mange talentfulde strikkedesignere i Danmark."

En af dem der har fyldt rigtigt meget på strikkescenen gennem de sidste 10-15 år er Annette Danielsen. Hun har netop udgivet sin nye bog Ridser i Overfladen, som du kan se her.

Jeg synes Annette Danielsen gør noget super interessant, når hun laver bøger. Både i denne nye bog "Ridser i Overfladen" og i hendes bog ”Knitting Fools” der udkom for et par år siden. De tager udgangspunkt i noget, der slet ikke har med strik at gøre. I ”Knitting Fools” var Annette Danielsen inspireret af den danske billedmaler Michael Kviums malerier. Hans malerier er ofte meget dystre, ligefrem uhyggelige og arbejder med temaer som blindhed, deforme kroppe og psykiske afkroge. Det er ikke ligefrem det, man forbinder med strik, det er mere hygge, uld og gode venner. Så at kombinere de to, og få nogle designs, man kan bruge ud af det, er meget imponerende og vildt inspirerende. Jeg har haft Fletværk fra bogen på min strikkeliste længe!

Axel Salto keramik, inspiration til Ridser i Overfladen af Annette Danielsen

I Ridser i Overfladen tager Annette Danielsen udgangspunkt i keramikeren Axel Salto. Axel Salto levede fra 1889 til 1961 og har haft stor indflydelse på den danske kunsthistorie. Han arbejdede bl.a. På Den Kongelige Porcelænsfabrik. Han er kendt for 3 stile: Den riflede stil, der er simple repetitive mønstre i glasuren, den knoppede stil, som er inspireret af kastanjer og eukalyptusfrugter, og den spirende stil, som er inspireret af voksende planter. Han er kendt for at bruge meget glasur på sine værker og for organiske former.

Det er utroligt spændende at se hvad Annette Danielsen kan få ud af de flotte mønstre og former, og hvordan hun kombinerer det med pinde og uld. 

Du kan købe bogen Ridser i Overfladen her hos Önling, og vi har også lavet garnkits klar, så du kan købe kits til alle de flotte modeller og vælge mellem flere flotte farvevarianter til hver model. På den måde bliver det nemt at komme i gang med strikkepindene. Du kan se alle garnkitsene her. Alle modellerne er strikket i Isagers lækre og luksuriøse garner.

Vi glæder os sådan til at komme i gang med modellerne, og specielt har vi et godt øje til Løg sweateren, som helt sikkert skal strikkes. Hvilken model vil I allerhelst strikke? 

Mette Lundstad,
Strikke- og designentusiast hos Önling 

Løg sweater fra Ridser i Overfladen af Annette Danielsen