Chloé knit-a-long

Chloé knit-a-long

Chloé – ét af vores yndlings designs!

Vi er helt vildt overvældede over, at der er så mange der gerne vil være med til at strikke vores Chloé sweater i en ”knit-a-long”. Det er ingen hemmelighed, at vi savner jer, verdens bedste kunder, og derfor er vi så glade for at i vil være med til at strikke ”Chloé” online, sammen hver for sig.   

Der er flere ting som gør, at Chloé er en af vores favoritter, men en af dem er helt sikkert kombinationen af no 12 og mohair. Det giver et lækkert og let udtryk. Og så de farver ikk? Farverne er valgt, så de ligger på den samme farveskala, så de blender utrolig flot sammen.

 Chloe sweater i flotte efterårsfarver      Håndstrikker sweater i flotte efterårsfarver

Chloé er strikket oppefra, og frem og tilbage. Det betyder, at der ikke strikkes vendepinde, men at man strikker frem og tilbage, og slår ekstra masker op, når man samler til en omgang. Det betyder også, at man tager ud både til raglan og på forstykkerne. 

Man kan vælge at strikke lange ærmer, eller man kan vælge at lave den med ¾ ærmer. Vores originale model er strikket med ¾ ærmer, men vi tror også den vil være så flot med korte ærmer. Så vi er helt klar til sommer, sol og fest og farver. (Fun fact: Faktisk er Chloé blevet til en sommer i Frankrig, hvor Katrine var inspireret at de dybe og intense farver og havde lyst til strikke noget som var let og luftigt, men alligevel varmt og lunt til en sommeraften). 

Hvis man vil have Chloé i ensfarvet, skal man ca. bruge 175-200 g mohair til en til en XL. Man bruger 2 cones no 12 til alle størrelser.  

En anden god ting ved ”Chloé” er, at man kan sætte sit eget præg på sweateren. Den kan laves i ensfarvet, eller man kan bruge alle sine yndlingsfarver, man kan lave små striber, store striber, kun striber på ærmerne eller noget helt tredje - lige det der er inde i dit hoved, og som du tror bliver flot.

Vi glæder os så meget til at se alle jeres flotte udgaver af én af vores favoritter.

Bunke af silk mohair i glade farver 

Hvad skal man tænke over, hvis man bruger sine mohair rester?

Man skal tænke over, at hvis man har en hvid og en lys rosa fx så vil man ikke kunne se farveforskellen, når man strikker den sammen med bundfarven.

Man skal også tænke over kontraster; øjet kan godt lide hvis der er kontraster, for eksempel mellem lys og mørke. Eller kontraster i valør, en kraftig farve og en lys farve. Men øjet kan også godt lide hvis alle farverne har den samme valør, fx hvis alle farverne er pastel farver, eller alle farverne er kraftige.

Det sidste man skal tænke over er, at have en farve der passer til sin bundfarve, sådan at alle farverne ikke melerer, men der er farver der blender ind med bundfarven. 

Hvis du gerne vil have inspiration kan man se flere billeder i vores Önling facebook community. Eller du kan kigge på de mange garnkits, som vi har sammensat og testet her: https://oenling.com/products/chloe-sweater-no-12-silk-mohair

Endnu en gang 1000 tak til alle jer der vil være i vores ”knit-a-long” det betyder så meget for os, at vi kan mødes i det virtuelle rum, nu hvor det bedste vi kan gøre, er at blive hjemme. 

PS: Indtil dagen før KAL'en starter (dvs til og med d. 31/3-2020) kan du købe opskriften til kun 40 kr (normalpris kr. 60,-) og garnkittet kan du spare 10% på. Se det HER