Hvordan strikker man? Se vores videovejledninger her

Kære nye strikker, velkommen til! 

Her på siden har vi samlet en række videoguides, som viser alle de basale strikketeknikker, til dig der gerne vil lære at strikke. Herunder er der altså videoer der viser hvordan man slår masker op, hvordan man strikker ret og vrang m.m. Vi laver løbende flere videoer så hvis der er en video du mangler, så kontakt os endelig! 

Afspilning af videoer kræver accept af alle cookies. Hvis du ikke kan se videoerne herunder, kan du klikke på det sjove sort-hvid ikon med en hængelås og ændre dine cookie indstillinger. 

Vi vil gerne gøre det nemt og sjovt at lære hvordan man strikker, og derfor har vi udover disse videoguides også udviklet begyndervenlige strikkeopskrifter, skrevet blogindlæg med tips og tricks til nye strikkere og meget mere. Find det hele under overskriften "Lær at strikke" lige her.  

Videoguides til strik for begyndere:

Hvordan slår man masker op?

I denne video viser vi dig trin for trin hvordan du kommer godt i gang med det allerførste skridt i strikningen kunst, nemlig at slå masker op. Læs evt. mere om at slå masker op her.

Hvordan strikker man ret?

Med denne video kan du lære den vigtigste og mest grundlæggende teknik i strik, nemlig at strikke retmasker. Læs evt. mere om strik ret her

Hvordan strikker man vrang?

I denne video svarer vi på et af de mest stillede spørgsmål blandt nye strikkere - hvordan strikker man vrang? Det kan være lidt svært at få styr på i første omgang, men det gode er, at når du kan strikke både ret og vrang har du åbnet døren til en næsten uendelig verden af muligheder! Se evt. mere om strik vrang her. 

Saml til omgang:

Når du har slået op på rundpind og strikket din første omgang, skal du samle din omgang, så du herefter kan strikke rundt og rundt. I denne video viser vi dig hvordan du samler til omgang.

dr r:

Det er ikek svært at strikke dret ret (dr r) men man skal lige prøve det et par gange inden det sidder fast. Lær her hvordan du strikker denne teknik. 

dr vr:

Når man skal strikke drejet vrang (dr vr) skal man lige prøve det et par gange inden det sidder fast. Lær her hvordan du strikker denne teknik. 

2 r sm:

I videoen ovenfor viser vi dig hvordan du strikker to retmasker sammen, for dermed at lave en indtagning

2 vr sm:

I videoen ovenfor viser vi dig hvordan du strikker to vrangmasker sammen for at lave en indtagning.

2 dr r sm:

Når du støder på forkortelsen 2 dr r sm i din strikkeopskrift, betyder det at du skal strikke 2 drejede retmasker sammen. Se i videoen ovenfor hvordan du gør det.

2 dr vr sm:

Når du støder på forkortelsen 2 dr vr sm i din strikkeopskrift, betyder det at du skal strikke 2 drejede vrangmasker sammen. Se i videoen ovenfor hvordan du gør det.  

udt-h (udtagning der hælder mod højre):

Se her, hvordan du laver en udtagning, som hælder mod højre, fx i forbindelse med en raglan.

udt-v (udtagning der hælder mod venstre):

Se her, hvordan du laver en udtagning, som hælder mod højre, fx i forbindelse med en raglan

Strik 2 ret i én maske:

Her kan du lære at lave en udtagning ved at strikke 2 ret i 1 maske.

Lav knaphul i dit strik:

I ovenstående video kan du lære at lave et nemt knaphul i dit strik vha et omslag

Sæt masker til hvile på hvilesnor: 

Når man skal sætte masker til hvile, kan man have stor glæde af en maskesnor. Se meget mere om det i videoen herover.  

Lær at sætte masker af og på hvilesnor:

Når man skal sætte masker til hvile, f.eks. lade maskerne til ærmer hvile mens man strikker kroppen, kan man have stor glæde af en maskesnor. Her viser vi dig fif til hvordan du sætter maskerne på og af din maskesnor.

Slå nye masker op under ærme:

I denne video viser vi dig hvordan slår du nye masker op for at undgå hul under ærmet. 

Luk dit strikketøj af:

I denne video kan du lære at lukke dit strikketøj i retmasker. En meget nem og brugbar teknik.

Elastisk aflukning:

Her kan du lær at lave en elastisk aflukning (2 ret, strik m drejet sammen) for en kant med stretch, fx brugbart ifm en halskant, som ikke skal være for stram eller et sjal med bølgekant. 

Flere videoer med strikketeknikker 

Herover har du set vores videoer til begyndere om hvordan man strikker de mest grundlæggende teknikker. Vil du se flere videoer og lære flere spændende strikketeknikker, så kan du abonnere på vores kanal på YouTube, du kan finde os under navnet Önling Knit, eller se flere videoer her.  

Find dit første strikkeprojekt

Nu hvor du har lært de første strikketeknikker, er der en hel verden af spændende strikkeprojekter der venter på dig. Så hvad skal du dog vælge at gå i gang med? Vi har skrevet et blogindlæg om at vælge et "Godt begynder strikkeprojekt" her. Og så har vi udvalgt og samlet både strikkeopskrifter for begyndere og begynder strikkekits med garn og opskrift, så du nemt kan finde et strikkeprojekt der både er begyndervenligt, lækkert og smukt. Ved du allerede hvad du gerne vil strikke, har vi samlet begynderopskrifter til de mest populære kategorier, f.eks. "Strik en vest for begyndere" og "Strik en hue for begyndere". Hvad end du måtte vælge ønsker vi dig rigtigt godt fornøjelse med strik, og håber du vil dele din strikkepassion med os, f.eks. på Instagram

Mere strikkeinspiration fra Önling

Önlings nordiske strikkeunivers er skabt af kvinder der elsker at strikke, og vi udvikler hele tiden nye strikkeopskrifter, laver videoer, skriver om strik og meget mere. Følg os på Instagram og Facebook, eller skrive dig op til vores nyhedsbrev., hvis du vil lære mere om strik eller få ny inspiration til strikkeprojekter - både for nybegyndere og når du vil lære endnu mere.