Dag 1: Stickfest i Väst også kaldet SIV

Dag 1: Stickfest i Väst også kaldet SIV

Bilen kører stille og roligt af færgelejet og triller de 25 meter hen til badehotellet. Da bildøren åbner rammer den kolde saltede vind vores varme kinder. Tusmørket lægger sig stille om de tågeomsluttede klipper. Vi er ankommet til verdens bedste hemmelighed – som vi gerne vil dele med jer; Stickfest i Väst – SIV.

marstand villa martime SIV stickfest i väst önling på tur

Marstrand færgen på vej til SIV-2018... turen tager 3 min, en sød lille slæbefærge

Igennem de sidste 11 år har 100 strikkere og 200 dagsbesøgende lagt vejen forbi Marstrand badehotel til en weekend fyld med strik, uld, garn og venskaber. Gennem de 11 år er der knyttet venskaber over bl.a. garnfarvning, intarsia, Bohus og dominostrik.

Bohus stickning angoragarnet

Bohus strik i håndfarvet garn fra Angoragarnet

Tre lokale strikkere: Linda, Ville og Maria startede SIV på en lille bitte ø, lidt syd for Marstrand. Men i takt med, at der er kommet flere og flere til, har de måtte finde et andet sted. Det er i år, tredje år SIV afholdes på Marstrand.

Stickfest i Väst åbner fredag efter frokost og lukker søndag eftermiddag. Og vi vil på bedste dagbogsmaner skrive fra festen.

Dagen igennem er der ankommet strikkere trillende med deres kuffert, garanteret fulde af garn og i aften skal vi møde dem alle sammen.

Mange har været her mange gange og bliver ved med at komme tilbage. Det gør de, fordi det her er enhvers strikkers drøm; Det smukkeste badehotel, ligesindede strikkenørder, hygge og pinde der ikke holder sig i ro.

De første vi møder, da vi ankommer torsdag aften, er arrangørerne, som er i gang med at pakke ”Goodiebags” og hvilke Goodiebags, men det kommer jeg tilbage til. De næste, der møder os krammer os og siger på det syngende svensk: ”Velkommen…” hurtigt efterfulgt af ”Hvad er det du har på? Hvilket mønster er det?” Det er essensen af ”Stickfest i Väst” strik, hyggeligt samvær og gæstfrihed.

På Marstrand badehotel bor vi alle sammen, sammen. Vi spiser sammen, vi strikker sammen og vi lærer sammen, og synger sammen mens Ville spiller på guitar og synger hyggelige svenske viser.  Weekenden er sat sammen af kurser, tid til strik og sjove festlige indslag. Blandet andet skal weekenden stå på ”hurtigstrik”, garnbingo og strikkequiz.

önling garn stand på stickfest i väst opbygning fredag 2018

Önlings stand under opbygning. Vi har Önling garner, Madeline Tosh og Hedgehog Fibers med.

Hvad skal vi her? Vi skal møde en masse søde svenske strikkere og vi skal vise dem vores smukke garner. Der er et ’garntorv’ hvor vi sammen med 9 andre udstillere har en lille stand som vi har fyld med vores lækre garner.  Vi skal afholde et kursus om Stephen West og to-farvet patent, og så skal vi blive inspireret af alt de smukke strik folk har på.

For det er her man viser sine mesterværker, her er der tænkt over hvilke strikketrøjer der ligger i kufferten, men også hvilket strikketøj der er på pindende, det skal være selskabsstrik, for mens vi sidder sammen og spiser eller hygger os, så går pindende lystigt rundt om bordet.

SIV 2018 heidi Beckmann og Katrine Hannibal stickfest i väst önling på tur

Der strikkes og lyttes til foredrag om estiske lacesjaler

I eftermiddag har vi været på  garnfarvekursus hos Mia Dehmer eller VickeVira. Mere om det i morgen.  Her til aften har der været foredrag om estiske og shetlands sjaler af Beatrice Olsson, garnlotteri og knit quiz.

VickeVira håndfarvet garn SIV Stickfest i väst

Mere nyt om vores oplevelser på farvekurset imorgen...

Tilbage til den Goodiebag: Den var fyldt med garn, knapper, pinde, maskemarkører, opskrifter og blade. Vi glæder os så meget til at dykke ned i den og ae, prøve og kigge noget mere på det.

Den her første dag og aften har været så hyggelig, så inspirerende - vi er så glade for at der er 2 dage tilbage til at suge til os – af garn, strik, naturen og de virkeligt søde og hjertelige mennesker der langsomt fylder værelserne op til Stickfest i Väst, et skønt nyt bekendtskab.

Kh fra Önlingstøserne på tur; Heidi, Katrine & Mette