Madeline Tosh – et univers af farver

3 skeins of Madeline Tosh hand-dyed yarn, red, blue and dark

Forleden fik jeg lov til noget, jeg kun har drømt om. Jeg fik lov at logge mig ind på forhandlersiden på Madeline Tosh og være med at til vælge, hvilke farver, der skal ligge i vores showroom og med ud på messerne her til foråret.  

Jeg har altid været ret forelsket i hendes garn og jo mere jeg lærer om hendes garner, jo mere forelsket bliver jeg.

Vidste I for eksempel, at garnet er lavet af bæredygtig uld og indfarvet med økologisk farve? Så man kan have sine skønne Madeline Tosh sjaler på med god samvittighed…

Amy Hendrix profile picture

Madeline Tosh er grundlagt af Amy Hendrix. Navnet Madeline Tosh stammer fra Amys oldemor, som i en alder af 8 år ændrede navn fra Lillian til Madeline Tosh, opkaldt efter hendes fransklærer. Amys oldemor lærte Amys bedstemor at strikke, som så lærte Amy at strikke. Amys oldemor var en unik kvinde, der var med til at forme Amy og hun opkaldte derfor sit firma efter sin oldemor, Madeline Tosh.

"Dét, der startede som et personligt projekt
endte med at blive et af de
mest kendte garnfirmaer i verden." 

I 2006 blev Amy Hendrix mor for første gang og hun ville gerne strikke noget i naturlige farver til sin søn. På det tidspunkt var der ingen af de tilgængelige farver, hun havde lyst til at bruge og hun startede derfor med at eksperimentere med frugtfarve i sit køkken, indtil hun fik de farver hun ønskede. Det blev der lidt tilovers af, som hun så solgte på Etsy og efter at have oplevet stor efterspørgsel på garn i naturlige farver, besluttede hun sig for at rykke videre til et studie. Dét, der startede som et personligt projekt, der gav ekstra lommepenge, endte med at blive et af de mest kendte garnfirmaer i verden.    

Jeg tror, at det der tiltrækker os ved Madeline Tosh, er farverne. Amy siger selv, at hun er besat af farver på et usundt niveau. Når hun ser en farve, nedbryder hun den, for at se hvad den består af. I et interview med Amy fortæller hun, at hun forelskede sig i garn, da hun fandt ud af, at man kan male på det. Det vil sige, at hendes kærlighed til garnerne er dybt funderet i farverne og ikke det, vi som strikkere traditionelt vælger efter, såsom teksturer og strikkefasthed.

Madeline Tosh yarn

"I believe color is fundamental to who we are, which is why humans are so passionate about color preferences. Combine color with the natural desire to make something through craft and you have a deep, grounding form of gratification that is hard to find in this modern disconnected world." Citat fra Madelinetosh.com

(Jeg tror på, at farve er fundamentalt for hvem vi er, hvorfor mennesker er så passioneret omkring farver. Kombinér farve med det naturlige ønske om at lave noget gennem håndarbejde og så har du en dyb, forankret form for tilfredsstillelse, der er svær at finde i denne moderne og fragmenterede verden).

"Og jeg er så glad for at kunne fortælle,
at fragtmanden netop har været forbi med den nye ordre!"

Her hos Önling er vi så glade for at have Madeline Tosh på vores webshop og i vores showroom. Og jeg er så glad for at kunne fortælle, at fragtmanden netop har været forbi med den nye ordre! Der er så mange smukke farver, som helt sikkert vil være at finde på mine pinde i løbet af året.

Hvad er din yndlings Madeline Tosh farve? Og hvad strikker du af hendes smukke garner?

Informationerne til dette blogindlæg er fra Pompoms podcast no. 24, som er et interview med Amy Hendrix om Madeline Tosh.

Mette Lundstad, design- og strikketosse hos Önling