Vælg farver til dit Silkekit

Vælg farver til dit Silkekit

Sammensæt din egen smukke kombination af Önling No 06, 07 og 08

Önling's Silkekit er nok den lækreste garnkombination du finder blandt Önlings garner og består af 3 lette, bløde garner som strikkes sammen på pind 3,5 mm. Silkekittet er let at strikke fordi de tre kvaliteter i silke, hør og merino arbejder godt sammen og du får et let og luksuriøst resultat med en flot farvemelering.

Silkekittet har til dato kun været solgt i en række prædefinerede farvesammensætninger, men nu 'sætter vi kittet fri' og du kan dermed helt selv vælge hvilke farver, dit silkekit skal bestå af. 

 De 3 garner i Silkekittet er: 

  1. Önling No 06 - en tynd tussah silke
  2. Önling No 07 - en tynd hør
  3. Önling No 08 - en tynd tråd merinould. 
Frihed til at vælge er altid dejligt, men med så mange farvemuligheder, er det ikke altid nemt at vælge... Derfor har vi her samlet et par tips til, hvordan du mixer farverne på de 3 tråde, så du får din helt personlige kombination ❤️

Vælg dine farver til Silkekittet
Generelt kan man sige at de tre tråde strikker rigtig godt op sammen og der er plads til at blande farverne på kryds og tværs.
Der er et par regler du kan gå ud fra:
  • Samme nuance No 7 (hør) og No 8 (merino) giver et ensfarvet look
  • Få en flot melering med en lysere nuance No 7 (hør) end No 8 (merino)
  • Strik en douche farve med en mørkere nuance No 7 (hør) end No 8 (merino)
Brug den nistrede silke (No 6) til at lave farvepops:
  • Er tråden i No 6 samme farve som din No 7/No 8 er nisterne meget synlige, som prikker på din sweater
  • Er 'nisterne' i No 6 samme farve som din No 7/No 8 får du kun lidt farvespil fra silken.
- En douche, gylden farve (model Silke Sweater)
Den douche farve er sammensat ved at tage en lidt mørkere nuance No 7 Hør (Sennep 6-6) end No 8 Merino (Gul 60). Samtidig er en god farveforskel til No 6 Silke (Beige 445), som giver de beige/brune nister på den gyldne baggrund.
Tilsammen får du en douche meleret, gylden farve. 
Vi gør det nemt at sammensætte garnfarver til din silkesweater
Flot melering (Model Freja)
Her er valgt god farveforskel på No 7 Hør (aqua 4-18) og No 8 Merino (petrol 694). Den lyse hør skaber det store farvespil, som er fint afstemt med nisterne i No 6 Silke (petrol 702). Læg mærke til, hvor meget farvespil den lyse farve giver. Silken rammer farverne i Hør og Merino, men tilsætter ikke en tredje farve, hvilket ville skabe endnu mere melering.
Til sammen får du en petroleumsblå/havblå melering. 
Blå farvenuancer til silkesweater fra Önling
Ensfarvet med lidt spil fra silken (Model Silke Sweater)
No 7 Hør (Lys grå 7-11) og No 8 (Lys grå 508) er næsten ens nuancer, som giver den ret ensfarvede, sølvgrå baggrund. Her kommer farvespillet fra No 6 Silke (beige 445), hvor både tråd og nister har en mørkere tone end den sølvgrå baggrund og derfor skaber melering med både tråde og nister.
Tilsammen får du en smuk, grå sweater med et let gyldent farvespil.  
Grå farvenuancer til silkesweater fra Önling
Ensfarvet med meget spil fra silken (Model Iris)
No 7 Hør (Pink 10-6) og No 8 (Pink 619) er har lidt forskellige nuancer men kun nok til at give en lille melering. Tråden i No 6 Silke (Pink 725) er med til at skabe den pink melering og de hvide nister træder fint frem, som små prikker i det ensfarvede. 
Tilsammen får du en pink bluse med lyse silkenister. 
Pink og lyserøde farvenuancer til silkesweater fra Önling
Din gratis opskrift med silkekittet
Når du køber et silkekit fra Önling får du mulighed for at vælge mellem én af 5 gratis opskrifter, som du kan bruge kittet til. Her kan du se de fem gratis opskrifter du kan vælge imellem. Du kan først se 'rabatten' på din opskrift, når du har lagt både silkekit og opskrift i din indkøbskurv. Først da vil opskriften stå til 0 kr.

Andre opskrifter til silkekittet
De 3 tråde har sammen en strikkefasthed på ca. 22 m pr 10 cm på pind 3,5 mm. Önlings designer Katrine Hannibal har gennem tiden designet mange modeller på både toppe, t-shirts og bluser med 3/4 ærmer, som er gode at strikke i Silkekittet. 
Du kan også se efter andre opskrifter med strikkefasthed, der passer til Silkekittet. Et par klassiske bud er Ankers Sommerbluse fra PetiteKnit og Nigrum Cardigan fra Refined Knitwear (her er strikkefastheden 24 m men strikkefastheden må gerne være lidt tættere til en cardigan). 
Mange strikkede sweatre i flot bunke
Silkekit fra Önling er blød luksus