Strikkeopskrifter og strik efter pindestørrelse eller strikkefasthed. Find den bedste pindestørrelse og få hjælp til at ændre strikkefasthed

Find dit strikkeprojekt efter pindestørrelse

De fleste strikkere har en yndlings-pindestørrelse. Hvad er din?

Pindestørrelse og strikkefasthed

Vi strikker allesammen forskelligt. To strikkere kan godt få forskellig strikkefasthed med samme garn og samme pindestørrelse. Husk derfor, at den størrelse strikkepinde opskriften angiver, for at du får den rigtige strikkefasthed, er en anbefaling ikke en regel ;-)

Hvorfor vælge strikkeprojekt efter pindestørrelse?

Det kan være nemmere at huske pindestørrelse end strikkefasthed når du skal købe garn. Hvilken pind er dine bedste strikkeprojekter på? Ved du det, så er det nemt at vælge dit næste projekt.

Er du f.eks. glad for pind 4 vælger du bare 4-4,5 mm herover og finder dit næste projekt fra Önling på pind 4.

Generelt kan man sige at pind 2-3 mm er tynde strikkepinde og pind 4-6 mm er mellem. Fra pind 7 og op, synes mange det er 'strik på tykke pinde'.

Vælg garn efter pindestørrelse

Önling har vores eget garn, som vi får spundet i Italien og Skotland.

Vores garn har numre i stedet for navne. De fleste Önling garner kan strikkes på pind 3-4. Du kan se anbefaling til pindestørrelse for alle Önlings garner i tabellen. Husk også at tjekke strikkefastheden, hvis du har en bestemt opskrift i tankerne.

Vores garn er blødt og lavet i naturlige materialer. Mange af vores garner kan både strikkes løst og fast. Det er fordi de er spundet meget luftigt, og så får du en let og blød sweater ud af det.

De bedste strikkepinde

Strikkepinde kan være lavet af forskellige materialer og have forskellig udformning.

Vi kan godt lide at strikke på spidse, glatte pinde og derfor strikker vi mest på HiyaHiya metalpinde, som fås fra str. 2 mm til 9 mm i længderne 40 cm, 60 cm, 80 cm og 100 cm.

Tidligere strikkede man på de lange, lige jumperpinde, men i dag strikker næsten alle på rundpind.

Når du vælger strikkepind, så læg mærke til hvordan du f.eks. kan lide spidsen.

Tips til god strik

Strikkeprøve- og fasthed

Læs alt om strikkeprøver, hvordan du måler din strikkefasthed og hvordan du kan rette din strikkefasthed, så den passer til din strikkeopskrift.

Tips & tricks om strikkeprøver
Begynderstrik Easy Peasy fra Önling er nemme strikkeopskrifter uden forkortelser
Pind 4 er god at starte med

Er du ny med strik, så skal du vælge at strikke noget du glæder dig til! Det hjælper tit at kunne se lidt fremskridt - derfor skal det ikke være på for tynde pinde med for mange masker på 10 cm.

Önlings begynderstrik hedder Easy Peasy og strikkes som regel på pind 4.

Se alle Easy Peasy modeller
Önling No 2, 100% merinould til hjemmestrik til baby
Garn med mening

Önling har stort fokus på at udvælge gode, naturlige materialer af høj kvalitet. Du skal kunne nyde din strik uden at bekymre dig om skadelig kemi og overforbrug.

Vi arbejder ud fra tesen om, at kvinder bruger 20% af deres tøj i 80% af tiden. Vi synes en del af de 20% skal være hjemmestrikket af de bedste materialer. Du skal strikke dit eget favorit-tøj. Deraf navnet Önling 💕

Mere om vores garn
Önling garn

Önling har vores eget garn, som vi får spundet i Italien og Skotland.

Vores garn er kendt for at være meget blødt og let, så du ikke altid har brug for at strikke med silk mohair. Mange kan bruge Önlings garner direkte på huden uden krads.

I skemaet over strikkefasthed og pindestørrelse for Önlings garner kan du se, hvad vi anbefaler til de forskellige slags garn.