Find dit strikkeprojekt efter strikkefasthed

Strikkefasthed

Hvilken strikkefasthed passer dig bedst?
Mange strikkere har en yndlings-strikkefasthed og en yndlings-pindestørrelse, som giver den bedste strikkeoplevelse. Hos Önling kan du nemt lede efter projekter med den strikkefasthed, som du bedst kan lide.

Tag et kig på opskriften til et projekt som du har været glad for at strikke, og find afsnittet om strikkefasthed.

Står der f.eks. 21 masker og 30 rækker = 10x 10 cm betyder det, at du har strikket med en strikkefasthed på 21 masker på 10 cm i bredden.

Find dit næste projekt ud fra strikkefasthed
Vælg dit næste strikkeprojekt fra vores guide efter strikkefasthed, eller find garn i skema over strikkefasthed længere nede. Du kan også finde dit næste strikkeprojekter efter pindestørrelse her.

Få styr på din strikkefasthed

Læs alt om strikkeprøver, hvordan du måler strikkefasthed og hvordan du kan rette din strikkefasthed, så den passer til din strikkeopskrift.

Vælg garn til din strikkefasthed

Önling har vores eget garn, som vi får spundet i Italien og Skotland. De fleste garner kan strikkes både tæt og løst. Derfor kan strikkefasthed angives som et interval eller spænd - f.eks. 17-21 m pr. 10 cm for Önling No 1.

Skema med strikkefasthed for Önling garn. Find strikkeprojekt og garn til din strikkeopskrift efter strikkefasthed.

Inspiration til projekter efter strikkefasthed

Strik på store pinde og strik på tykke pinde kan være Chunky t-shirt fra Önling
Strik på tykke pinde

Når du strikker på tykke pinde har du en lav strikkefasthed. Det bliver tit kaldt chunky strik eller chunky garn. Vil du strikke på tykke pinde, så kig på projekter med strikkefasthed, der har 10-15 masker pr. 10 cm.

Se f.eks. kits med strikkefasthed 10-11 masker her
Begynderstrik Easy Peasy fra Önling er nemme strikkeopskrifter uden forkortelser
God strikkefasthed til begyndere

Er du ny med strik, så skal du vælge at strikke noget du glæder dig til! Det hjælper tit at kunne se lidt fremskridt - derfor skal det ikke være på for tynde pinde med for mange masker på 10 cm.

Önlings begynderstrik hedder Easy Peasy og har strikkefastheder på omkring 18-22 masker pr. 10 cm

God begynderstrik
Hiya Hiya strikkepinde
De bedste strikkepinde

Hver strikker har sine yndlingspinde. Vi kan godt lide rundpinde med en god spids, en glat overgang mellem pind og kabel, samt et kabel der er godt til Magic Loop.

Derfor strikker vi mest på HiyaHiya metalpinde, som fås fra str. 2 mm til 9 mm i længderne 40 cm, 60 cm, 80 cm og 100 cm.

HiyaHiya rundpinde