Lær at strikke med Önling

Lær at strikke

Her kan du komme godt igang med at strikke. Vi har lavet en lang række tips, video guides, blogindlæg og gode råd til dig, som er ny strikker. Vi håber at du dermed får en god og tryg introduktion til strikkens hyggelige DIY verden.

Kære nye strikker - velkommen til!

Hvad enten du kalder sig selv begynder, nybegynder eller bare ny i strikkeverdenen, så vil vi gerne hjælpe dig med at lære mere om strik. Derfor har vi sammensat denne side med alt det, du har brug for at vide, når du skal lære at strikke. Du vil finde videoguides hvor du kan lære de basale teknikker, blogindlæg med tips og tricks, forklaringer på forkortelser og masser af andet strikkesprog - og ikke mindst en masse gode strikkeopskrifter for begyndere og strikkekits til nemme, små projekter.

Rigtig god fornøjelse!

Sådan kommer du igang...
Hvad skal du bruge?

Det behøver ikke at være et kæmpe udstyrs-stykke, når du skal igang med at strikke. Du skal naturligvis have garn og strikkepinde. Vi anbefaler ofte rundpinde til nybegyndere, og garn der er lidt tykt, så man kan se hvad man laver. Derudover skal du bruge et målebånd, nogle maskemarkører, en god kop the og en masse godt humør ;)

Videoguides
Hvordan strikker man?

Vi har lavet en række videoguides til dig, hvor du kan lære de basale strikketeknikker, såsom at slå masker op, strikke ret, strikke vrang. Det er altid en god idé at se video'en igennem først, og så køre den igennem igen, samtidig med at du gør det, som video'en beskriver.

Find et godt begynder strikkeprojekt

Og nu er du kommet til det sjove, og skal finde et godt begynderprojekt at strikke. Det er vigtigt at du sætter ambitionsniveauet rigtigt i starten, da de fleste laver en fejl eller to i begyndelsen...

Vi anbefaler at du læser vores blogindlæg om at vælge et godt begynder strikkeprojekt her, eller find inspiration herunder.

Strikkeopskrifter for begyndere

Vi har samlet opskrifter der er skrevet til begyndere. F.eks. er vores Easy Peasy serie skrevet helt uden forkortelser og med links til relevante hjælpevideoer...

Se begynder strikkeopskrifter her
Strikkekits til nemme projekter

Indholdet i vores strikkekits og begynderbokse indeholder det rigtige garn, i de rigtige mængder. Så skal du ikke skal bekymre dig om at finde garn i den rigtige tykkelse. Se vores forslag til gode begynder kits her.

Se begynder strikkekits her
Strikkeprøve

Som ny strikker, er det vigtigt at få styr på din strikkefasthed. Måske ikke afgørende, når du strikker din allerførste karklud, men ligeså snart du kaster dig ud i et projekt, som skal passe til dig i størrelsen, er det vigtigt at vide om du strikker strammere eller løsere, end opskriften angiver.

For strikkere du strammere, bliver din sweater for lille, og strikker du løsere, bliver den for stor. Og dét kan du opdage ved at lave dig en strikkeprøve.

Blogindlæg
Sådan læser du en strikkeopskrift

Hvis du er helt ny i strikkeverdenen kan det være meget forvirrende at forstå en opskrift. De forskellige designere skriver ofte deres opskrifter på hver deres måde, så vi guider dig igennem de mest gængse forkortelser og skrivemåder - så du kan lære at forstå en strikkeopskrift