Strik ret - videoguide

Afspilning af videoer kræver accept af alle cookies. Hvis du ikke kan se videoerne herunder, kan du klikke på det sjove sort-hvid ikon med en hængelås og ændre dine cookie indstillinger. 

Lær at strikke ret: 

At strikke retmasker er nok det mest grundlæggende ved strik, og noget du kommer til at gøre mange gange.

I videoen viser vi, hvordan man strikker en retmaske. Vi strikker den med garnet i venstre hånd bag arbejder, hvilket også kaldes kontinental ret. Inden du strikker en retmaske, skal du først slå masker op. Vi har lavet en video her, hvor du kan se, hvordan man slår masker op. Når du har slået masker op, skal du strikke dine retmasker. Du tager pinden med maskerne i venstre hånd, hvor du snor garnet op over venstre pegefinger og holder fast i garnet med de andre fingre. Du tager derefter den anden pind i højre hånd. Den højre pind er tom for masker, og det er der, maskerne kommer hen, når du har strikket dem over. Med den højre pind fører du den igennem masken fra venstre mod højre, snor garnet over den højre pind (forfra og bagover), trækker garnet igennem masken og sætter masken på den højre pind. Du har nu strikket din første retmaske.

TIP: Det er den højre pind der bestemmer din størrelse. Så hvis du for eksempel strikker rundt (en trøje), kan du med fordel (såfremt du har udskiftelige rundpinde), skifte den venstre pind ud med et nummer eller to mindre. På den måde glider maskerne nemmere over. OBS! Dette er KUN når du strikker rundt og IKKE frem og tilbage eller magic loop.

Flere videoer om strik 

Vi har udover denne video om at strikke ret også andre hjælpevideoer til strik for dig, som er nybegynder. Du kan også finde hjælpevideoer såsom hvordan du slår masker op, hvordan du strikker vrang, og hvordan man egentlig kender forskel på ret og vrang. 

Tips til strik for begyndere 

Hos Önling vil vi gerne hjælpe nye strikkere godt ind i den hyggelige og inspirerende strikkeverden, som er vores store glæde og passion. Derfor har vi skabt et helt begynderstrik-univers på vores hjemmeside, med alt det indhold man har brug for som nybegynder i strik. På siden ”Lær at strikke”, har vi lavet en introduktion til strik for begyndere, med alt hvad du skal vide for at komme i gang og links til meget mere indhold og vejledning. På vores blog har vi skrevet en række blogindlæg specielt for nybegyndere, f.eks. ”Et godt begynder strikkeprojekt” og ”10 gode råd til nye strikkere”. Og når du er klar til at gå i gang med dit første spændende strikkeprojekt har vi udvalgt og samlet både strikkeopskrifter for begyndere og begynder strikkekits med garn og opskrift, så du nemt kan finde et begyndervenligt strikkeprojekt der både er lækkert og smukt. Følg os også på Instagram hvor du kan følge med i vores nye opskrifter, få mere inspiration og skrive til os hvis der er noget du mangler i vores begynderunivers.