Strik vrang - videoguide

Afspilning af videoer kræver accept af alle cookies. Hvis du ikke kan se videoerne herunder, kan du klikke på det sjove sort-hvid ikon med en hængelås og ændre dine cookie indstillinger. 

Lær at strikke vrang:

I videoen herover viser vi dig hvordan man strikker vrang, når du har øvet dig lidt vil du pludselig opdage at man kan strikke alt muligt spændende bare ved at kunne strikke ret og vrang.  

Hvis du vil lære at strikke vrang, kan du se med i denne video. Vi viser hvordan du strikker vrang på den mest normale måde i Danmark. Der findes flere metoder til at strikke vrang, blandt andet den finske, hvor garnet er foran. Den danske metode kaldes også kontinental vrang, når garnet er i venstre hånd. Hvis du skal strikke frem og tilbage i glatstrik, skal du strikke ret og vrang. Hvis du ikke ved, hvordan man strikker ret, kan du se videoen her.

Vrangmasken er lidt mere udfordrende end retmasken, men med lidt øvelse lærer du den nemt. På din venstre pind er arbejdet med alle maskerne, som vi skal have over på højre pind. Du tager garnet fra venstre pegefinger over den højre pind med garnet foran. Med højre pind tager du pinden i masken ind fra højre mod venstre. Før højre pind rundt om venstre og sno garnet rundt om pinden, nedefra og op. Garnet skal nu tilbage igennem masken, som du gør på følgende måde: før højre pind tilbage foran venstre og ind under masken på venstre pind. Før masken over på højre pind og lad lænken slippe fra venstre pind. Din første vrangmaske er nu lavet. 

Flere hjælpevideoer for begyndere

Vi har udover denne video om at strikke ret også andre hjælpevideoer til strik for dig, som er nybegynder. Du kan også finde hjælpevideoer såsom hvordan du slår masker op, hvordan du strikker ret, og hvordan man egentlig kender forskel på ret og vrang. 

Tips til strik for begyndere 

Hos Önling vil vi gerne hjælpe nye strikkere godt ind i den hyggelige og inspirerende strikkeverden, som vi selv elsker så højt og dagligt glæder os over. Derfor har vi skabt et begynderstrik-univers på vores hjemmeside, med alt det indhold man kan ønske sig når man vil i gang med at strikke. På siden ”Lær at strikke”, har vi lavet en introduktion til strik for nybegyndere, med alt hvad du skal vide for at komme i gang og links til meget mere indhold og vejledning. På vores blog har vi skrevet en række blogindlæg specielt for nybegyndere, f.eks. ”Et godt begynder strikkeprojekt” og ”10 gode råd til nye strikkere”. Og når du er klar til at gå i gang med dit første strikkeprojekt kan du nemt finde både strikkeopskrifter for begyndere og begynder strikkekits med garn og opskrift, så du kan vælge et strikkeprojekt der både er begyndervenligt og lækkert. Følg os også på Instagram hvor du kan følge med i vores nye opskrifter, få mere inspiration og skrive til os hvis der er noget du mangler i vores begynderunivers.