Da vi gæstede Go’ Morgen DK for at tale om #NetflixAndKnit

Da vi gæstede Go’ Morgen DK for at tale om #NetflixAndKnit

Den ultimative guide til dig, der strikker og ser Netflix

At kunne se serier mens du strikker er ultimativ luksus

For 14 dage siden var vores dygtige Mette Lundsted i studiet i GO’ Morgen DK for at tale om to kæmpe trends, nemlig strik og seriekiggeri – og helt specifikt om sammensmeltningen af de to discipliner. Det var også dengang vores Magnum, Fluffy Fluffy og Freja blev ægte berømte, da de blev vist frem for åben skærm ;)

Strik. Det gammelkendte håndværk har fået fat igen – ingen tvivl om det – og i kølvandet på det, er en ny tendens, nemlig #NetflixAndKnit, begyndt at storme frem. Den disciplin er vi her i Önling-teamet eksperter i.

Det er populært som aldrig før at gribe strikkepindene for at fordybe sig i det gamle traditionsbundne strikkehåndværk og for at skabe eksklusiv slow fashion til sig selv og familiemedlemmer. Unge som gamle er med på trenden, der kun bliver mere og mere udtalt disse år. Vi elsker selvsagt den udvikling.

Den ultimative afstresning

Hos os er vi alle – næsten uden undtagelse – inkarnerede strikkere og serienarkomaner. Hver eneste dag over frokosten diskuterer vi gamle og nye Netflix-serier, skuespilpræstationer og serieplots.

”Og hvad er bedre end at kombinere de to aktiviteter? Strik og Netflix? Det er den ultimative afstresning. Forestil dig følgende; arbejdsdagen er slut, ungerne er hentet og alle er spist af og puttet. Nu er det tid til dig. Sæt dig til rette i sofaen med et tæppe, en kop te og et lille stykke chokolade, grib dit strikketøj og sæt din yndlingsserie på. Nu er det nemlig tid til #NetflixandKnit”, siger vores kreative direktør Katrine Hannibal. 

Men det er ikke alt slags strik, der duer til serie-binging, og det er heller ikke alle slags serier, der duer til strik. Vi har stor erfaring på det felt, og her kommer vores bedste tips til strikkeserier og seriestrikketøj.

Pige i strikket bluse i Tivoli

Fem tips til #NetflixAndKnit-disciplinen

 1. Grib aldrig dit mest komplicerede strikketøj, når du skal #NetflixAndKnit’e. Glatstrik på rundpinde er faktisk det allerbedste, du kan foretage dig, når du ser serier.
 2. Vælg på samme måde heller ikke at strikke til de allermest tunge og akademiske serier. Du skal kunne give opmærksomhed til både strik og serie på én og samme gang.
 3. Pas på strikkefastheden. Din strikkefasthed påvirkes af din sindstilstand. Vær ekstra opmærksom på dit strikketøj, når du kommer til de allermest spændende eller uhyggelige sekvenser i din serie. Hold eventuelt en lille pause fra strikningen et par minutter.
 4. Vælg serier på et sprog, du forstår. Mestrer du fx ikke spansk mere eller mindre flydende, så undgå serier på spansk. Du skal kunne kigge ned på dit strikketøj i ny og næ og stadig kunne følge med i din serie ved blot at lytte.
 5. Husk at måle på dit strikketøj undervejs. Når du fordyber dig i en serie, glemmer du hurtigt tid og sted, og du skulle jo nødigt ende med ærmer, der er 120 cm. lange.

Fem perfekte Netflix-strikkeserier

 1. Gilmore Girls– Lidt gammel serie, ja, men dog en helt perfekt strikkeserie. Det er tilpas ukompliceret at følge med i livet hos Lorelai og hendes datter Rory, og så er Gilmore Girls bare en skøn klassiker. Intet mindre.
 2. The Rain– Det er så populært med nordisk strik disse år, så hvorfor ikke kombinere med en fed nordisk spændingsserie, som netop er aktuel med anden sæson. Vi er vilde med Simone og Rasmus og resten af holdet.
 3. Our Planet– vanvittig smuk og oplysende serie om vores planets skønhed og de klimaforandringer, vi ser konsekvenserne af netop nu. Når du strikker til Our Planet får du i høj grad æstetik på to planer. På skærmen og på pindene.
 4. Making a murderer– Den spændende og langsomme historiefortælling om to mænd anklaget for en brutal forbrydelse, de måske ikke har begået, er perfekt til en strikkeaften (eller mange). Men pas på strikkefastheden Det er barske løjer, du ser. Gem dig eventuelt bag dit strikketøj, hvis det bliver for uhyggeligt.
 5. Orange is the new Black – spændende og helt igennem vanedannende serie, der følger Piper Chapmans tid i et kvindefængsel med alt, hvad der hører med af intriger, kærlighed, venskaber og brutale overfald. Se alle sæsoner, og du kan nå langt mere end én sweater til dig selv. 

Fem perfekte Netflix-strikkekits fra Önling  

 1. Vintertwist– vores populære vinterfrøken er helt perfekt til #NetflixAndKnit, når du er forbi bærestykket med snoninger.
 2. Silke sweater– er som Frk. Vintertwist også perfekt til serie-kigningefter bærestykket med vendestrik og de små stjerner.
 3. Fluffy Fluffy sweater– her går det bare derudad rundt og rundt, men husk lige at skifte farve på striberne, selvom du er fordybet i en spændende serie.
 4. Ahhhh Mink Sweater– luksus fra top til tå og super ukompliceret at strikke.
 5. Sweater med nister– nem at strikke og på relativt store pinde. Giv den fuld gas, og du har en færdig sweater efter en enkelt sæson af din yndlingsserie.

Er I også vilde med at se serier og strikke samtidig?

i Stuidet i Go Morgen Danmark for at tale om strik

Nu har I lidt lækker inspiration, og så er der kun tilbage at sige happy summer og happy #NetflixAndKnit :-)

Studieværten på Go Morgen Danmark lærer at strikke

af Signe Kamper Kankelborg